Sončni sledilniki so tu!

There are no translations available.

Bil je čas ko so sončni sledilniki predstavljali veliko finančno investicijo. Govorimo seveda o avtomatskih sončnih sledilnikih. Ročni so cenovno obdržali nizke cene. Vendar pa za moderno gospodinjstvo ročni sončni sledilniki ne pridejo v poštev. Le ti so preveč zamudni za povprečnega posameznika.

Read more... [Sončni sledilniki so tu!]
 

Učinkovitost sončnih panelov

There are no translations available.

Svetovna onesnaženost že presega vse meje nezdravega življenja, saj so glavni vzrok za globalno segrevanje ravno škodljive emisije CO2. Zmanjšanje teh škodljivih emisij v svetu pomeni tudi bolj zdravo življenje. Vse več podjetij in posameznikov se zaveda, da je v svetu mnogo potencialnih možnosti za izkoristek. Med njimi je tudi sončna energija, ki da veliko moč. Poleg vsega je sončna energija tudi trajna. Sončna energija namreč spada med obnovljive vire, ki pa jo lahko imamo na pretek še naslednjih milijon let. Uporaba sončne energije je vsekakor najbolj 'eko' odločitev posameznika ali podjetja, saj bo tako svet bolj zdrav.

Read more... [Učinkovitost sončnih panelov]
 

Domača sončna elektrarna

There are no translations available.

Mnogo gospodinjstev se v zadnjem času odloča za nakup in postavitev lastne domače solarne elektrarne. Marsikdo se ob tem vpraša, čemu investicija v takšen projekt. Kakšne so prednosti, ki jih domača solarna elektrarna v resnici prinese? Sploh obstajajo kakšne prednosti, ali je vse skupaj le bahanje pred sosedi? Domača solarna elektrarna nudi kar nekaj prednosti in ugodnosti, ki jih vsak, ki ima takšno elektrarno doma, pozna. Ravno ti razlogi so tudi glavni motiv za postavitev ter vzdrževanje domače solarne elektrarne.
Read more... [Domača sončna elektrarna]
 

Sončna elektrarna

There are no translations available.

Sončna energija je okolju prijazna energija in je ena izmed najbolj obetavnih energij, kar jih danes poznamo. Sončna energija, iz katere nato pridobimo elektriko, ima izredno moč, na razpolago je že več kot 5 milijard let, ob vsem tem pa je ta energija čista in ne obremenjuje okolja. Razumljivo je, zakaj se vedno več ljudi, tako po svetu kot tudi v Sloveniji, odloča za izdelavo sončne elektrarne. Ljudje smo namreč ugotovili, da je sončna elektrarna koristna za naše okolje, z njo pa lahko tudi zaslužimo.
Read more... [Sončna elektrarna]
 

Optimalni izkoristek solarnega panela

There are no translations available.

Izkoriščanje sončne energije za tvorbo elektrike ima zagotovo veliko prednosti, ima pa tudi nekaj pasti, v katere se oseba, ki je pri tem neizkušena, hitro ujame. Mnogi se v postavitev sončne elektrarne podajo brez poprejšnjega premisleka, kar jih lahko na koncu drago stane. Ni namreč vseeno, kako je sončna elektrarna postavljena. S pravilno postavitvijo in ustrezno regulacijo lahko izkoristek sončne elektrarne povečate za nekajkrat, če pa na te faktorje pozabite, se vam lahko hitro zgodi, da za povrnitev začetne investicije potrebujete bistveno več časa.
Read more... [Optimalni izkoristek solarnega panela]
 

Sončni sledilec

There are no translations available.

Sončna energija je izraz, ki opisuje različne načine pridobivanja energije iz sončne svetlobe. Danes to energijo imenujemo tudi »zelena« energija, saj je, v nasprotju s klasičnimi postopki pridobivanja energije, čista, obnovljiva in ne obremenjuje okolja s stranskimi produkti, ki nastanejo pri procesu tvorbe energije.

O koristnosti in možnosti uporabe svetlobe kot vira za energijo priča tudi narava sama. Rastline so že dolgo pred nami spoznale, da lahko s sončno svetlobo pridelajo energijo, ki jo nato skladiščijo v obliki rezervne hrane. Ta proces imenujemo fotosinteza. Ljudje smo za to, da smo ugotovili, da nam Sonce nudi še kaj več kot samo porjavelo kožo, sicer potrebovali nekaj več časa, a danes je uporaba sončne energije v porastu. Sončne celice in kolektorje danes najdemo že na skoraj vsakem koraku, njihov izkoristek pa lahko krepko povečamo, če poleg njih uporabimo še sončni sledilec.
Read more... [Sončni sledilec]
 

Izkoriščanje sončne energije

There are no translations available.

Sončna energija je eden izmed mnogih obnovljivih virov energije na našem planetu, ki ga človeštvo pozna že stoletja. Dobra stvar sončne energije je, da je, v nasprotju z drugimi viri obnovljive energije, kot sta na primer voda ali veter, prisotna skoraj povsod na svetu. Najboljša stvar pa je, da je sončna energija na Zemlji prisotna v zelo velikih količinah. Količina sončne energije, ki obseva naš planet, je trenutno kar 10.000-krat večja od naših trenutnih letnih potreb po energiji. Če bi znali izkoristiti vsak sončni žarek, ki pade na naša tla, bi s čisto in okolju prijazno proizvodnjo energije lahko hitro pokrili vse letne potrebe po energiji.
Read more... [Izkoriščanje sončne energije]
 

Sončni panel

There are no translations available.

Tako kot je vsaka celota sestavljena iz majhnih delčkov, ki so med sabo povezani, je tudi sončna elektrarna sestavljena iz majhnih sončnih celic, ki so med sabo funkcionalno povezane v večje enote. Ta večji skupek celic imenujemo sončni panel oziroma sončni modul in predstavlja sončne celice, ki so med sabo povezane ter postavljene v okvir.

Brez sončnih celic nobena sončna elektrarna ne bi proizvajala električnega toka. A ker ena sama sončna celica proizvede bore malo elektrike, jih je smiselno med sabo povezati. Za lažji prenos ter namestitev na površino, ki je obsijana s soncem, so te celice postavljene v aluminijast okvir. Sončni panel pa je na zunanji strani obdan s steklom, ki ga tako ščiti pred vremenskimi vplivi, kot so dež, sneg, mraz ali celo toča.
Read more... [Sončni panel]
 

Solar-Motors.comRSS

Soncna

Interesting

Are you looking for "Williamsburg Golf Courses"? Check out virginiagolfvacations The passionate experts in this field are ready to answer all of your requests.

A website like print365 will provide you with the highest quality in the industry.

The professional company printsteals provides all the information on brochure printing.

If you are not interested in electricity saving devices , then you have already missed a lot.

click here for a dependable seller that will give you the Iran Supply Chain you're looking for quickly and easily.

In case you're interested in knowing more info on laser engraving machine, stop by www.lasitlaser.com


© 2010 Sončna.si - izdelava Tomyco d.o.o.